| 4/5 pistettä | matkakirja |

Vanhan kunnon matkakirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1965, jolloin Patricia Noble Sullivan ja hänen tuore aviomiehensä lähtivät Eurooppaan kuherruskuukaudelle, ostivat vanhan Volkswagenin pakettiauton ja lähtivät sillä ajamaan Euroopan läpi Aasiaan. Lopulta matka venähti pariin vuoteen.

Reitti kulki lähi-idän läpi Iraniin, Afganistaniin, Pakistaniin, Intiaan, Thaimaahan, Laosiin ja aina Koreaan ja Japaniin asti. Reitti määräytyi aina vähän sen perusteella, mistä kirjoittajan mies löysi opettajan tehtäviä, joiden avulla he pystyivät rahoittamaan reissunsa. Kartta reitistä löytyy kirjailin omalta sivulta: https://patriciansullivan.com/ Tuohon aikaan ei ollut matkapuhelimia, internetiä, ei oikeastaan matkaopas -kirjojakaan, joten matkailu oli ihan eri tavalla seikkailu kuin nykyään.

Ehkä mielenkiintoisinta antia kirjassa on tarinat Afganistanista, joka oli tuohon aikaan hyvin erilainen maa kuin nykyään. Kirjoittaja kertookin, että matkan jälkeen hän ja hänen miehensä olivat sitä mieltä, että Afganistan oli koko reissun hienoin kokemus, joten he päättivät lähteä sinne uudestaan töihin heti tämän matkan jälkeen. Kiinnostava kohde oli myös Laos, jossa USA kävi tuohon aikaan salaista sotaa.

Vaikka kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1965, se on julkaistu vasta vuonna 2022.

  • Äänikirja: 9 h 59 min
  • Noble Press 2022