| 5/5 pistettä | matkakirja |

munafrikkaEi ihan heti tule mieleen, olenko antanut koskaan yhdellekään suhteellisen tuoreelle matkakirjalle viittä pistettä. Marco Kososen Mun Afrikalle oli annettava.

Mun Afrikka on juuri sellainen hyvän mielen matkakirja, joka synnyttää matkakuumeen ensimmäisiltä sivuilta alkaen. En ole koskaan erityisesti hinkunut Afrikkaan, mutta tämän kirjan lukemisen jälkeen tekisi kyllä mieli lähteä.

Samalla kirja rikkoo miljoona ennakkokäsitystä siitä, millainen paikka Afrikka on. Olin aina kuvitellut, että sinne ei kannata valkoihoisena lähteä haahuilemaan isojen kaupunkien ja turistikeskusten ulkopuolelle, mutta tämä kirja osoittaa, että niinhän ehdottomasti pitää tehdä.

Minun kohtalokseni tuli joutua perimmäisen rivin laitaan, ja viereeni tunki maailman suurimman takamuksen omaava mama. Olin tottunut näkemään Afrikassa valtavan kokoisia ahtereita, mutta tämä oli silti aivan omaa luokkaansa. Se niittasi minut minibussin nurkkaan antamatta mahdollisuutta paeta tai edes liikkua, sillä osa jättiläisperseestä lepäsi päälläni.”

Tohtori tiedusteli, oliko paikassa mahdollisesti wifiä, jolloin yksi työntekijöistä katsoi häntä epäuskoisesti. ”Katselitko yhtään ympärillesi kun tulitte tänne?” hän kysyi. ”Me olemme keskellä autiomaata.”

Marco Kosonen on myös kirjoittanut erinomaisen Rock’n’Roll Suicide Bar -matkakirjan: https://matkakirjat.wordpress.com/2015/05/13/kosonen-marco-rocknroll-suicide-bar-lopun-aikojen-matkakirja/

Kirja kertoo Kososen reissuista Aftikkaan tammikuusta 1996 tammikuulle 2015.

  • Like Kustannus Oy 2017.
  • 232 sivua.